menu

Moja kuchnia dla Ciebie

więcej...

Menu na początek lata

Niżej przedstawiam pomysły na letnie menu. Na co dzień, będą niektóre z tych dań oraz inne świeże propozycje.

przekąski

  • pâté z kaczych wątróbek z pieprzem syczuańskim i miodem pitnym a’la foie gras, mus z czarnego bzu i aromat lipy 28 zł
  • berberyjski tatar z jagnięciny, cytryna confit, mięta, harrisa 36 zł
  • carpaccio z kaczych żołądków, buraczki marynowane, młody bób 32 zł
  • koktajl z pomidorów, bukiet sałat i tost z mozarellą 24 zł
  • bukiet sałat, cukinia z patelni i kozi ser 28 zł
  • chłodnik na maglowym jogurcie, młode ziemniaki 18 zł
  • gazpacho, tosty z pieczoną papryką 18 zł
  • botwina z cielęciną, jajkiem i młodymi ziemniakami 21 zł
  • hummus z bobu z kaparami 13 zł
  • winniczki, kurki, boczek i młoda cukinia 32 zł
  • bób z kurkami i boczkiem 21 zł
  • omlet z kurkami i kwiatami czosnku 26 zł
  • risotto z kurkami, winem i ginem 34 zł
  • szparagi i ser Thorstena 26 zł

dania główne

  • dorsz z patelni, pure z pietruszki, zielony bukiet – 45 zł
  • perliczka z patelni, ratatouille – 44 zł
  • tażin z jagnięciny z morelami i kwiatami cukinii – 52 zł
  • stek z udźca wołowego, brzoskwinie, młode ziemniaki – 56 zł
  • foie gras i karmelizowany ananas z brzoskwinią 65 zł

desery

  • deska serów – 28 zł
  • le negre – czyli „fondant” czekoladowy (bez mąki), mus z truskawek – 15 zł
  • banan w pomarańczowym karmelu – 15 zł
  • pudding makowy z musem z mango i ananasem 18 zł
  • brzoskwinie w rozmarynie, migdały prażone i creme fraiche 19 zł
  • rabarbar pieczony, kruszonka migdałowa, beza 16 zł
  • sama-frajda, czyli zamrożone brzoskwinie z bitą śmietaną i gorące wiśnie – 16 zł
  • tiramisu – 15 zł