menu

Moja kuchnia dla Ciebie

więcej...

Menu na początek lata

Niżej przedstawiam pomysły na letnie menu. Na co dzień, będą niektóre z tych dań oraz inne świeże propozycje.

Menu 78 zł: trzy dowolne dania: przekąska + danie + deser

przekąski

  • mus z brokuła, masło rumiane, burak i czekolada 16 zł
  • avocado, pieczywo kminkowe 18 zł
  • berberyjski tatar z jagnięciny, cytryna confit, mięta, harrisa 36 zł
  • tatar z polędwicy wołowej z kurkami 26 zł
  • foie gras 26 zł
  • rydze pieczone, masło rumiane, tosty 24 zł
  • krem z dyni z nasionami ajwanu/kminku koptyjskiego i olejem kokosowym 16 zł
  • krem z kurek z orzechami laskowymi 18 zł
  • zupa rybna z małżami, krewetkami i algami 22 zł

dania główne

  • stek z tuńczyka, konfitura z pomarańczy 58 zł
  • dorsz atlantycki w papilotach, koper włoski, kolendra, soczewica beluga – 38 zł
  • małże z kroplą absyntu, frytki, aioli 44 zł
  • warzywa pieczone, sos romesco 32 zł
  • perliczka z patelni, ratatouille – 38 zł
  • udziec jagnięcy, warzywa z pieca, socca, sos śliwkowo-imbirowy – 52 zł
  • stek z udźca wołowego, frytki, sałata, winegret – 46 zł
  • foie gras i karmelizowany ananas z brzoskwinią 65 zł

desery

  • deska serów farmerskich – 36 zł
  • mus z pieczonej dyni butternut, melasa daktylowa, hałwa słonecznikowa 18 zł
  • „fondant” czekoladowy, creme fraiche – 15 zł
  • Tarte Poutine – z polskich jabłek, lody waniliowe – 15
  • flan boulanger, śliwki suszone duszone w soku pomarańczowym 18 zł